Twingly statistik

måndag 31 maj 2010

Mini Maran

Tog ett löpass med min systerdotter på 11 är som ska springa Mini maran på söndag. Eller löppass och löppass, jag skulle vilja kalla det lek-jogg-promenad-med-moster-som glömt-hur-det kan-vara.
En elvaåring springer inte som en 40-åring. Hon stannar för att titta på grodyngel, knyta knutar av grässtrån och klättra i träd. Kort sagt, hon har en mycket avslappnad inställning till löpning. Kanske något jag borde ta efter...

söndag 30 maj 2010

Larssons etappseger

Ibland fladdrar sportnyheter förbi utan att alltför många verkar förstå vilken stor nyhet det egentligen var. Gustav Larssons etappseger i Giro d'Italia var en sån. Ingen svensk har ju vunnit en etappseger sedan Glenn Magnusson 1998. Jag vill se dubbla uppslag i kvällstidningarna, helsidor i morgontidningarna och Sportspegeln special om Larsson men befarar att det kommer att stå mer om att Zlatan varit på Stureplan. Cykling är stort. Girot är stort. Gustav Larsson är stor.

Style à la Lagerbäck och Venus


Jag vet att man inte ska döma efter kläderna men jag ser just Lasse Lagerbäck i en grön tanktop på TV4 sporten och ja, det var väl inte det snyggaste jag sett. Det tycker jag inte heller att Venus Williams hudfärgade trosor i Franska öppna var. Lagerbäcks val av kläder hade nog inte samma syfte som Williams dock. för henne handlar "det om att vara annorlunda och unik".

lördag 29 maj 2010

Saker som gör mig glad


Tomma toaletter på fotbollsarenor. Visst vore det kul om ännu fler tjejer gick på fotboll men har man som tjej snällt stått i långa köer på krogen, bion och teatern så är det en fröjd att komma till fotbollsarenor och tomma damtoaletter. Som detta ypperliga exemplar från halvtidsvilan på Behrn Arena i Örebro. Titta och njut!

Jag har väldigt svårt för

Dagens Nyheters krönikör Johan Esk. Jag tycker han skriver krystat och ansträngande, att han krampaktigt tar i för att vara originell och rolig. Idag skriver han ang. kvällens fotbollslandskamp och det faktum att ett pojklag från Essingen ikväll ska se sin första landskamp att
"Hamréns gäng avgör ikväll om de ska vara sugna på mer. Hans lag avgör om de killar och tjejer som offrar en lördagskväll för att sätta sig framför tv-n och se ett Zlatanlöst landslag spela ska vilja fortsätta med det".
Bullshit, säger jag för att använda den forne basketcoachen Ivan Duncans ord. Det finns 100 andra grejer som avgör om barn fortsätter att gå på fotboll eller inte. Men det är så typiskt Esk att ta i så. Jag gillade den forne krönikören Torbjörn Pettersson bättre men han bevakar ju Kina och Asien numera. Kan de inte skicka Esk dit istället?

torsdag 27 maj 2010

Är det bara jag

som tycker att det är lite lite skönt att Sverige inte är med i fotbolls-VM i år? Så att man slipper läsa samma meningslösa rapporter från presskonferenser, öppna och stängda träningar i 14 olika tidningar. Nu kan man hyfsat avslappnat koncentrera sig på spelet. Någon fiffig person hade visst räknat ut att matematiskt sett så ligger England bäst till att vinna. Och jag kan inte låta bli att hålla lite på dom, engelsmännen, alltså hur odrägliga dom än kan vara när det gäller fotboll ibland.

onsdag 26 maj 2010

Karaoke

.
Jag har sjungit karaoke en gång. På ett standup-sammankomst i Markaryd. Johan Glans sjöng Tom Jones med bravur. Marika Carlsson imponerade stort med Carola. Jag hörde inom mig hur jag skulle låta. Det lät inte så. Det lät ungefär lika bra som när Robin Söderling sjunger i detta klipp från Franska Öppna. Du och jag Robin, jag håller på dig!

Kidsen idag

Idag seglar 16-åringar jorden runt och 13-åringar bestiger Mount Everest. Själv var jag lugnare. Jag spelade basket, först var jag lång. Sedan blev jag kort. Jag vrickade ofta fötterna. Sista gången bar coach Jonas ner mig i omklädningsrummet. Stackars honom. Jag minns att jag då undrade om han verkligen skulle orka bära mig hela vägen till duschen där jag skulle spola foten kallt. Det gjorde han. Laget var bra, Alvik flickor födda 1967. Två spelare fortsatte på elitnivå. Inte jag men Malin Emilsson och Anna Blomqvist. Kul var det. Roligare än att segla jorden runt själv, tror jag i alla fall. Jag har ju aldrig seglat sjäv.
Jag får fortfarande gåshud när jag hör gnisslet från basketspelaande gympadojjor i en hall.

tisdag 25 maj 2010

Högljutt från Portugal

Portugisiska tennispelaren Michelle Larchelle De Brito är klar för damturneringen i Båstad. Hon hör till de mest högljudda när det gäller att stöna/låta på en tennisplan. Tydligen har hennes ljudstyrka uppnåtts till 109 decibel. Och nog låter hon, jag kan inte låta bli att undra hur hon låter i det privata och samtidigt ställer jag mig frågan om det inte reageras mer på att tjejer stönar än killar? Jag vet inte men det känns så.

Det är inte möjligt

att jag just nu lyssnar på P4 Radio Stockholms Sportsnack och de snackar om yrkes-SM. Svensk mästare i billackering! Visst killen är säkert fantastiskt men fanns det verkligen inget med större idrottsanknytning att prata om? Ok, men då ska jag också snacka om saker utanför ämnet.
I natt gick jag och la mig efter att ha sett fantastiska filmen Fish Tank och fantiserade om skådespelaren Michael Fassbender. I morse vaknade jag av att jag drömde att jag hånglade med Christer Sjögren. Hur sjutton gick det till?

måndag 24 maj 2010

Stopptid

Åh, vad jag älskar Stopptid med Jens Lind i slutet av söndagens Sportspegeln. Kolla här
Igår handlade det om arga idrottsledare och sk management by fear och jag fick återse gamle Alvikscoachen i basket Ivan Duncan. Han var ledare på mitt första basketläger och sa att sa han "Bullshit" då betydde det att han var riktigt, riktigt arg. Det var den första svordomen jag lärde mig på utrikiska. Jag var tolv. Något säger mig att dagens tolvåringar kan fler svordomar än så.

Vad var det jag sa!

Jo, att Tjeckien skulle vinna hockey-VM. Så varför satsade jag inte några pengar?
Ja, för att jag är en ytterst seg människa.

söndag 23 maj 2010

Parlamentet ikväll


I kvällens Parlamentet är ett av ämnena en eventuell staty av Zlatan i Rosengård som Socialdemokraterna föreslagit. Om det inte klippts bort vill säga. Inspelningen tar en dryg timme och ska sedans klippas ner till 23 minuter. Ingen lätt jobb. I alla fall så medverkar utmärkte Robin Paulsson med sina superba Zlatan imitationer. Övriga medverkande är Babben Larsson, André Wickström och Parlamentet-debutanten Jonas Gardell!

lördag 22 maj 2010

Jaha, JAAAAAAA och Helvetes jävla helvete!!!

Det var dagens reaktioner på Stockholms Stadion. Först ett Jaha för att grannen bredvid meddelade att Sverige förlorade mot Tjeckien på straffar i hockey-VM, borde jag bry mig mera?
Sedan ett JAAAAAAA när Christer Youssef gjorde mål för DIF, såå viktiga poäng inför uppehållet.
Och tills sist ett helvetes jävla helvete!!! när Gefle kvitterade 30 sekunder före slutsignalen.

Dagens outfit


Gucci och Persol. Själv hade jag ju helst haft mina Maxmara som jag vann genom att gissa antalet tennisbollar som går åt i Swedish Open, men de söp jag bort, som Sickan så rättframt uttryckte det, efter en bortamatch på Strömvallen härom året.

fredag 21 maj 2010

Nikes nya reklamfilm

Nu har den släppts och den är grym. Regissör är Alejandro G. Inarritu som bl a gjort Babel och 21 grams. Jag kan se den hur många gånger som helst. Gåshud.

torsdag 20 maj 2010

Dopade cyklister

Nu har cyklisten Landis tydligen erkänt att han dopat sig. Jag tror ingen blir alltför förvånad. Han pekar också ut Lance Armstrong. Jag tror ingen blir förvånad. Om Armstrong verkligen är oskyldig så måste det vara otroligt jobbigt. Landis förnekade doping i många år. Nu erkände han. Om Armstrong dopat sig kommer han då att erkänna det? Jag skulle bli mycket förvånad.

Ang. kvällens CL-final

Ikväll spelas damernas Champions League-final mellan Potsdam och Lyon. SVT sänder inte. Det tycker jag är synd. De sände semifinalen mellan Lyon och Umeå vilket lockade ca 100 000 tittare.
Jag tycker framförallt det är synd för att det så ofta, när det gäller sk damidrott, bara visar det som har stor svensk inblandning. Ofta förväntas vi inte vilja titta om inte det är ett svenskt lag, spelare eller deltagare med. Det är fel tycker jag, som sportintresserad roas jag av högklassig idrott även om inte några landsmän är med.

onsdag 19 maj 2010

Svenska cupen-helvete

Så åkte då Djurgården ut ur Svenska cupen. Förlust efter vad jag förstått en usel insats. Vem bryr sig om Svenska Cupen kanske några säger? JAG! Jag har alltid gillat cupen trots att fotbollsförbundet ibland verkar göra allt för att sabba den. Minns ni förra året? En massa matcher på en och samma dag på en mer eller mindre avlägsen ort. Totalt fiasko. Och i år hann jag i princip inte fatta att cupen var igång. Jaja, vi är ute och jag är sur som fan.

tisdag 18 maj 2010

Eller läsning och läsning...

Det var ju mest bilder. Om än rätt fina sådana tagna av Annie Leibowitz vars utställning snart öppnar i Stockholm. Hon har fö skulder på 25 miljoner dollar. Där ligger jag i lä.
Stackars tyske Ballack, han hann stylas och fotograferas bara för att skada sig i FA-cupfinalen och nu missa VM. Hans lagkamrat i Chelsea Drogba kan dock spela för Elfenbenskusten. Drogba tjänar fö 7,5 miljoner dollar i Chelsea. Där ligger jag i lä.

Kan vara intessant läsning

Fick just det senaste numret av Vanity Fair i brevlådan.

måndag 17 maj 2010

Grattis Marika


Idag fyller förre förbundskaptenen för svenska och kinesiska damlandslaget i fotboll 50. Jag läser i DN där hon berättar om när hon spelade i Jitex och hela laget utom hon blev uttagen till landslaget. Det tog rätt hårt, men inte hårdare än att hon sedan gifte sig med dåvarande förbundskaptenen Ulf Lyfors. Jag skulle vilja ha hört deras första diskussioner om detta, själv hade jag varit asförbannad. Fatta, hela laget blir uttaget utom du! Man förstår också utvecklingen inom svensk damfotboll, hur den breddats. Idag finns inget lag som är så dominerande.

söndag 16 maj 2010

Inter mästare

Inte för att jag jublar speciellt, jag håller ju på Napoli, men ändå man måste ju beundra denna tränare Mourinho. Vad var det, sjätte ligatiteln på åtta år?
Nu börjar snart dramat i Spanien. Blir Zlatan ligamästare eller inte? Jag hoppas det. Jag önskar också att Zlatan stannar kvar och slåss lite för sin plats i startelvan och inte, som vissa rykten gör gällande, ser sig om efter en annan klubb. Lite intressant är att italienska Gazetta dello sport nu skriver om att Inters förvandling startade med Ibras flytt. Då fick de inte bara Eto utan gick även ifrån "Zlatans alla-bollar på mig spel" med långpassningar till ett "spel längs planen" med mycket bollinnehav.

lördag 15 maj 2010

Heja Danmark!

Ishockey-VM har hittills inte lyckats engagera mig nämnvärt, utom ett lag, Danmark. Igår slog dom Slovakien med 6-0. Slovakien! 6-0! De har också slagit Finland och USA och är på väg mot kvartsfinal.
Danmark som har ca 4.000 hockeyspelare medan Finland har 61.000, USA 465.600 och Slovakien 8.500. Vet inte riktigt vad för Idrottspriser de har i Danmark men för Årets bragd och Årets lag borde de väl ligga bra till?
Det är idag lite svårt att förstå hur de kunde förlora mot Sverige med 3-10 några dagar före VM. Sverige som fö har ca 60.000 hockeyspelare.
I övrigt blev jag idag på löprundan omsprungen av Hammarby Handboll. Inte så konstigt men inte så kul.

torsdag 13 maj 2010

Stabilt

Jag vill inte strö salt i AIK målvakten Tomi Maanojas sår. Verkligen inte, och om det vittnar ett tidigare blogginlägg, men när man läser en intervju gjord i Offside av Christian Daun före den allsvenska starten så blir det lite tragikomisk. Maanoja berättar bl a att hans psyke är hans största tillgång. Han sa t ex följande till motståndarlagets bäste anfallare när han spelade i Finland.
"Du är komisk, vet du det? När du avslutar så skrattar jag. Fan vad bra jag är"
Och senare inför återkomsten efter skadan med AIK
"Jag har inte hunnit spela så mycket med backlinjen men det känns jävligt stabilt."

onsdag 12 maj 2010

Respekt


Mitt nästa jobb blir att jobba för Time Out! Ja, inte som panelkomiker tyvärr...men i redaktionen. Fick jag välja tre gäster så skulle jag vilja se följande.
  1. Frida Eldbrink, basketspelare. Jag tror inte alla förstår hur stort det var att Sveriges U19 landslag spelade VM-final mot USA 2007. VM-FINAL!!! Dessutom blev Frida vald till mest värdefulla spelare. Respekt.
  2. Jonas Buud, extremlöpare. Jonas berättade om sin seger i Swissalpine marathon på en löparresa jag var 2008. Året efter vann han igen. Vi talar alltså om ett lopp på 78,5 km med en höjdskillnad på 2320 meter. Respekt.
  3. Ingmar Stenmark, fd alpin skidåkare. Kanske inte det mest originella fast för oss som växte upp på 70-talet så är han en legend. Respekt.

Fotbollens baksida


Min kollega. Behöver jag säga att han är gnagare...

tisdag 11 maj 2010

Rapport från en bortamatch

Årets Sockerkaksresa började med en chock. En SL-buss! Vi skulle åka med en av lokaltrafikens ytterbussar. Det betyder ingen toalett och alla som känner mig vet att saknaden av en sådan är ett orosmoment av modell större. Det skulle också visa sig att det inte var matchen som var det mest spännande utan om framförallt Herr N skulle kunna hålla sig till nästa kisspaus.
Vi ska dock vara glada att det blev en bussfärd överhuvudtaget då den ordinarie gick sönder dagen före. Sin vana trogen hade vår Reiseführer ordnat ett quiz. Och jag kan konstatera att nutidorientering är mitt ämne medan jag bör plugga på om vem som vann fotbolls-VM 1930 och var det spelades 1962. Ändå är jag tacksam över att jag slapp frågor om vem som vann Nordisk kombination 1938...TTTThomas och Poe sas vinna men jag är osäker på om rättningen var korrekt.
Spritlotteriet följdes av en diskussion om fusk då Mr. Black kammade hem 4 vinster på 5 lotter. Själv vann jag i vanlig ordning ingenting. Stoppet blev fantastiskt Don M hade dukat upp de bästa av drycker, Tysken hade bl a gjort en smaskig laxröra, receptet kom från BBC men Tysken bättrade på det och Bagarn hade bl a bakat otroliga brownies. Jag hade gärna ätit fler än en men Roffe lyckades roffa åt sig det flesta...
Om maten och drycken är av förstaklass så är det väl inte riktigt samma sak med musiksmaken. Det var tysk marschmusik, Gripens version av "Stad i ljus" och Bagarns barnskiva med en elefant som promenerade på nån tråd. Vad hände med discomusiken undrar jag som minns discobussen från Kalmar.
Örebroarna visade sig från sin bästa sida, jag fick gratis sponsor kaffe och mazarin i pausen efter tips från Roffe. Efteråt bjöd Benny på nudellunch. och det var verkligen kronan på verket!
Vilket gäng! Stort tack till alla men i särklass Tysken, Bagarn, Don M och Benny. Varför det inte var några sockerkakor på en Sockerkaksbuss? Därför att min bagarkompanjon Norrlands-Ulla inte var med.

Bilder från en bortamatch









söndag 9 maj 2010

Parlamentet tippar


Hockey -VM, eller rättare sagt Hasse Brontén som medverkar i dagens avsnitt av Parlamentet, tippar hockey- VM. Hasse och hans tyska mamma Uta tippar att Tyskland vinner VM efter en final mot Sverige. Hasse är rolig men jag tror han har fel. Tjeckien vinner.

lördag 8 maj 2010

Hemma bra men bortaresor bäst

Imorgon är det åter dags för en sk Sockerkaksbuss att åka på match. Denna gång till Örebro. Tysken är reseledare, Bagarn har bakat, själv vägrar jag baka om inte Norrlands-Ulla är med. Det ska vara som det alltid har varit, är min filosofi. Vi brukar väl vara en 2-3 tjejer av 50 på sådana här resor. Det tycker killarna är för lite men jag måste erkänna att för mig känns det helt ok...
Rapport och bilder kommer.

Förbryllande

Nyligen slog Kristianstad Umeå IK i Damallsvenskan med 3-1. Bara det i sig en mindre skräll men det var en större skräll än så. Kristianstads ordinarie målvakt Sandra Walhldén var nämligen skadad så i stället sattes en 160 cm lång mittback Erla Arnadottir in. Och när jag diskuterade detta med min bänkkamrat på Stadion Norrlands-Ulla så frågade hon om det inte fanns någon juniorspelare att sätta in? Och jag ställer samma fråga. Det är ju som om man skulle sätta in förste violinisten att sjunga Carmen vid sjukdom.

Ibra tillbaka i Juventus

Ja, det säger Aftonbladet idag och hänvisar till italienska medier. Och visst, googlar man "Ibra torna a Juventus" så får man en del träffar bl apå Facebook. På juvemania.it står det dock bara att man försöker få tillbaka Zlatan. Inget står dock än så länge i Gazetta dello sport som Sportbladet så gärna jämför sig med, själv tycker bara de har en sak gemensam och det är färgen. När jag var i Turin under Zlatantiden frågade en kille i Juventusshopen varför vi svenskar inte gillade Zlatan. Jag blev lite förvånad över frågan men svarade att det nog berodde på att han ibland satte sig själv före laget. Nej, jag hoppas och tror att Zlatan blir kvar i Barcelona.

torsdag 6 maj 2010

Kärt återseende


Mattias Jonson tillbaka efter skada. Men vilken konstig match det blev. Domaren Tobias Mattsson tappade helt kontrolllen och delade ut gula kort åt höger och vänster. Jonson fick ett för vad jag antar domaren tyckte var en filmning, vilket jag bara tycker visade att han sakande känsla. Jag menar Jonson har varit borta i månader pga skada och skulle det första då vara att han skulle filma? Tror inte det. I slutet var det total förvirring då Petter Gustafsson fick en oförklarlig varning och det några minuter efteråt stod på tavlan att Oremo fått rött kort. I själva verket var det Petter som fått sitt andra gula. Väl hemma bänkar man sig framför sporten för att se vad de har att säga om denna märkliga match? Knappt ett ord visar det sig. Jo, att det blev 1-1. Det känns också märkligt.

Grymt sugen


Nu är jag törstig, nu vill jag ladda för DIF-GAIS. Frågan är bara när jag kan gå från jobbet?

Kom in i garderoben

Läste att Cannavaro funderar på att lägga av i landslaget efter VM. Den Napolifostrade backen är verkligen en av mina favoriter men slutar han i landslaget kanske han kan få lite mer tid at pyssla med sin samling av matchtröjor.

onsdag 5 maj 2010

På tal om

Allsvenskans usla planer hörde jag i helgen att Djurgården blev erbjuden resterna av Råsundas nya matta. De köpte ju en ny fin från Holland och då det blev en del gräs över så erbjöds Stadion resterna. Det hade tydligen räckt till i alla fall straffområdet. Tyvärr var det helt omöjligt att få tag i en lastbil som kunde frakta gräset så det slängdes. Hade ingen aning om att det var såå svårt att få tag på lastbilar?

tisdag 4 maj 2010

Shake it

Om Lyon kände sig borta i CL-semin mot Bayern härom veckan så var det inget mot vad jag gjorde på ett pass på Worldclass ikväll. Zumba Express hette det, men någon express blev det inte precis i mina rörelser. Rullande höfter, pumpande bröst och cha-cha steg nej, jag kände mig inte direkt hemma om man säger så. Inte för att jag inte gillar att dansa men ja, kanske det var åldern eller det faktum att vi bara vara fyra deltagare men "shake it, shake it" har liksom aldrig varit min grej. Axlar och bröst ska visst skakas men det enda jag lyckas med är orytmiska knyckningar. Nej, imorgon blir det löpspåret istället.

Nej-sägande hockeyspelare

Hockeyförbundets Christer Englund bekymras över att så många spelare tackar nej till hockey VM. De är skadade, utslitna eller vill umgås med familjen. Han funderar på lösningar, hur Tre kronor ska bli mer attraktivt i framtiden. Mitt tips, sluta spela VM varje år. Kör istället vartannat år och aldrig samma år som det är OS.

måndag 3 maj 2010

Idag skulle jag inte vilja heta

Tomi Manooja och vara målvakt i AIK fotboll. I alla fall inte om lagkamraterna sågar honom såsom Aftonbladet idag påstår. "Det är en en person som gör dumma misstag. Det är match efter match. Det här håller inte, det är inte division 3", säger Duleee Johnson. Med sådana lagkamrater behöver man inga motståndare. Det största problemet är väl ändå att AIK inte gör fler mål, 6 mål på 10 matcher. När det gäller insläppta mål så är det faktiskt bara fyra lag som släppt in färre. Nu ska man i och för sig inte tro på allt Aftonbladet säger men även tränare Wesström har ju klagat på "misstag av Manooja". Må så vara men jag tycker att tränaren utåt ska stå upp för sina spelare. Nä, idag heter jag hellre Sanna Eklund och ska strax iväg Till Baluba television för att skriva manus till Cirkus Möller.

söndag 2 maj 2010

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
2-1 seger mot AIK. Förstår ni hur skönt det är? Förstår ni hur jag svävar fram på lätta ben? Hur det här är årets härligaste dag? Hur jag älskar Stockholm och jag älskar Djurgårn och jag älskar att Herr K idag hjälpt mig installera något så att jag kan se om jag har 2 eller 8 besökare på bloggen. Och jag struntar i allt jag borde ha gjort idag men inte gjort, jobbat, joggat och städat för idag vann vi derbyt. Ja, jag vet att domare Johannesson missade en straff för AIK men sett på hela matchen så var det ett rättvist resultat. Och så passade Djurgårdens damer på att slå Bajen också. Jaaaaa!
" Vi é Djurgårn, Vi é Djurgårn, Super-Djurgårn, ifrån stan"

lördag 1 maj 2010

Ljuv musik?

LG hockey games pågår i Globen. Sverige ligger under mot Ryssland. Jag bryr mig inte utan konstaterar istället att det även i utlandet görs sportlåtar av tvivelaktig kvalitet. Eller vad sägs om denna hyllning till italienske fotbollspelaren Luca Toni?